2010. január 8., péntek

Ajándék és ajándék ötletek...

Legyen szó születésnap, névnap, házassági évforduló, családi összejövetelek, Valentin nap, nőnap stb.. az ajándék alapvető szerepet játszik mindegyik esemény esetében. A megfelelő ajándék kiválasztása, megvétele, és becsomagolása szinte mindig fejtörő feladatnak bizonyult. Ha az ajándék szó kerül szóba, szinte mindenkinek az-az első gondolata, hogy vajon még mi az amit nem kapott az ünnepelt és minek örülne tőlem a legjobban? Az ajándék és ajándékok terén a választék hatalmas.

Szinte bármilyen termék lehet ajándék, legyen szó élelmiszerről, pl. egy csokiról, vagy italról, pl. egy üveg pezsgő, vagy borról, vagy számítástechnikai eszközökről, bútorról, étkészletről, mobiltelefonról, virágról stb.. A mai felmérések szerint az emberek egyre többet és többet költenek ajándékokra az ünnepekkor. Karácson táján hazánkban pl. egyre több ajándék fogy, annak ellenére, hogy manapság az ország nem túl jó helyzetben van. A legtöbb ember, ha drága ajándékot vesz, pl. egy laptopot, vagy egy tv-t, kamerát stb.. akkor, az hitelből finanszírozza.

Az ajándék vásárlás terén sok esetben viszont az egy remek dolog, hogy a kiválasztott termék melyet ajándékba szánunk, akár hitelre, vagy részletre is vehetjük. Tehát az ajándék árát az üzletben, áruházban nem kell azonnal kifizetni, hanem csupán csak az ajándék töredékét, majd a vásárolt ajándék árát a későbbiekben havonta kell törleszteni a megszabott összeg szerint. Ha ajándék vásárlása mellett döntünk, akkor az ajándék mindig olyan legyen, amely az ünnepeltnek, vagy bárkinek, akinek szánjunk az adott ajándékot, olyan legyen, amely illik a személy egyéniségéhez és ízlésvilágához. Sokszor a kevesebb több. Ez a mondás az ajándék esetén is így van. Sok esetben hiába veszünk sok ajándékot valakinek, ha azok közül egy sem nyeri el igazán az ízlését.

Sokszor egy olcsóbb, de egy igazán eredeti és jópofa ajándék többet ér mint a sok drága és talán felesleges ajándék. Az ajándék megfelelő tárolása és csomagolása is fontos dolog. A szépen becsomagolt ajándék mindig nagyobb izgalmakat kelt. Az ajándék méretétől függően más és más lehet a csomagolás. Ha tehetjük, mindig úgy történjen a csomagolás az ajándék esetében, hogy a csomagolásból semmiképp se derüljön ki az, hogy mi is rejlik a dobozban. Sokkal izgalmasabb úgy kibontani egy ajándékot, hogy nem tudjuk, hogy mi van a dobozban pontosan. Jó persze a legtöbbször sejti az ember a szíve mélyén, hogy vajon milyen ajándék is lapul egy dobozban, de ez természetes. Amíg az ember még gyerek, akkor szinte sose sejti, hogy mit kap pontosan, legfeljebb elmondja a szülőknek h milyen ajándékokra is gondolt. Ahogy az ember azonban kamaszodik és nagyobb lesz, a leggyakrabban már a szülőkkel együtt megy el ajándékot vásárolni. A ruhák és cipők vásárlása esetén ez persze érthető, mivel a legtöbbször a ruhát és cipőt nem árt felpróbálni, hogy jó-e a mérete, fazonja stb.. A csomagolás, mint említettem tehát fontos dolog.

A csomagolás: Az 1970-es évek vége felé az Amerikában már néhány év óta törékeny áruk csomagolására használt finom faforgácsnak gyártása Európában is megjelent. Alkalmas erre mindenféle tűlevelű és lombos fa, mely kellő puhasággal rendelkezik és forgácsot ad, nevezetesen a luc, erdei és jegenyefenyő; a nyár-, hárs-, fűz-, nyír- és a bükkfa is. Csomagoláson kívül használják még olcsóbb párnázásokra is ezekez,pl.: derékaljakra a kárpitos iparosoknál. A csomagolás anyaga más és más lehet. A leggyakoribb csomagoló anyagok a tartalom becséhez mért sorrendben a következők lehetnek: a csomagoló papír, a vászon, gyolcs, viaszos vászon, doboz, bőr, vászonnal burkolt doboz, láda, hordó, fémtartály. A csomagolás a raktározás az élet nagyon sok területén fontos. A csomagolás lehet akár egy ajándékcsomagolás, vagy egy élelmiszercsomagolás, vagy különféle terméke és ipari dolgok csomagolása stb.. .A csomagolás és a raktározás megjelenik az ipai termelésben is. A csomagolás sokszor legalább annyit számít az ajándék esetében, mint maga az a tárgy, amelyet az ajándékdoboz rejt. Manapság ha ajándékot szeretnénk venni, az megtehető az interneten át is. A neten ugyanis sok remek dolog rendelhető meg. Nagyon sok olyan remek kialakítású web áruház van manapság ahol sok szép ajándékcsomag és ajándék található és rendelhető egész jó áron.
Bejegyezte: Szűcs Gábor dátum: 9:38 0 megjegyzés
Csomagolás...
A csomagolás: Az 1970-es évek vége felé az Amerikában már néhány év óta törékeny áruk csomagolására használt finom faforgácsnak gyártása Európában is megjelent. Alkalmas erre mindenféle tűlevelű és lombos fa, mely kellő puhasággal rendelkezik és forgácsot ad, nevezetesen a luc, erdei és jegenyefenyő; a nyár-, hárs-, fűz-, nyír- és a bükkfa is. Csomagoláson kívül használják még olcsóbb párnázásokra is ezekez,pl.: derékaljakra a kárpitos iparosoknál. A csomagolás anyaga más és más lehet. A leggyakoribb csomagoló anyagok a tartalom becséhez mért sorrendben a következők lehetnek: a csomagoló papír, a vászon, gyolcs, viaszos vászon, doboz, bőr, vászonnal burkolt doboz, láda, hordó, fémtartály. A csomagolás a raktározás az élet nagyon sok területén fontos. A csomagolás lehet akár egy ajándékcsomagolás, vagy egy élelmiszercsomagolás, vagy különféle terméke és ipari dolgok csomagolása stb.. .A csomagolás és a raktározás megjelenik az ipai termelésben is. A raktározási rendszerek különfélék lehetnek. A csomagolás történhet kézzel, vagy robotok és gépek által is. Gondoljunk csak bele abba, hogy milyen fontos az élelmiszerek megfelelő csomagolása.

A jó és a megfelelően zárt csomagolás biztosítja azt, hogy a termék ne romoljon meg. De a csomagolás a számítástechnikai eszközök, vagy pl. a törékeny és értékes dísztárgyak és berendezések esetében is fontos. Egy számítástechnikai eszköz, pl. egy LCD kijelző könnyedén megsérülhet az áruszállításkor, éppen ezért a többrétegű csomagolás, és a legmodernebb és legbiztonságosabb csomagolási eljárások alapvető fontosságúak. A csomagolás anyaga különféle lehet. A csomagolás lehet papír, vagy celofán, vagy nikecel, vagy kartondoboz, különféle bélésekkel kiegészítve stb. Az ajándékok esetében a csomagolás már más dolog. Mielőtt meglepnénk egy ajándékkal a szeretteinket általában az adott ajándékot be szoktuk csomagolni. A csomagolás lehet akár egy kis díszdoboz, vagy díszszatyor, dísztáska is, amelyeket a papír írószer üzletekben és csomagolópapír és papír áruházakban könnyedén beszerezhetünk. A csomagolás terén a választék hatalmas. A csomagolóanyag stílusa, színe és anyaga más és más lehet. Az ajándék esztétikus csomagolása esetén, nem mindegy az sem, hogy az adott ajándék mekkora és milyen dobozba kerül, és hogy milyen csomagolóanyaggal van bevonva. A csomagolás lehet csillogó is, és flitterekkel kirakott. A csomagolóanyagok terén, mint említettem a választék hatalmas. Egy-egy üzletben akár órákat is nézelődhet az ember, mire megtalálja a számára megfelelő csomagolást. A csomagolás és a csomagoló papír mellé gyakran egy kis üdvözlő kártya is jár ajándékba, vagy ez már alapból hozzá van valamilyen módon rögzítve a díszdobozhoz, szatyorhoz, vagy csomagoláshoz. A csomagolás a gazdaság fejlődése révén egyre több féle lehet, és egyre többet fejlődtek napjainkra.

A csomagolás egyben egy burkolóanyag is amely védi a termékeket az időjárás viszontagságaitól és a szállítási feladatokat is nagyban megkönnyíti. A csomagolás marketingfunkcióit is meg kell, hogy említsük. Fontos, hogy az árut védjék, a külső szennyeződésektől, a mechanikai hatásoktól, az ütődéstől és koccanásoktól, amely egy-egy logisztikai és szállítási folyamat révén könnyen bekövetkezhetne, a megfelelő csomagolás hiánya esetén. A csomagolás a postai küldemények esetében is alapvető fontosságú. A különféle postai küldemények csomagolását mindig úgy kell megválasztani, hogy a szállítási út hosszát és módját is figyelembe vesszük. A leveleket, postai csomagokat és pénzküldeményeket természetesen le is kell zárni.: enyvvel, ostyával, pecséttel, ragjeggyel stb.. .annak érdekében hogy a tartalmukhoz illetéktelen kéz nyom nélkül hozzá ne férhessen hozzá. A csomagolás tehát mindig úgy történjen, hogy az adott terméket jól burkolja és védje, és hogy azonosítható legyen pl. a postai csomagok esetében, és hogy pl. az ajándékok esetében esztétikus legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése